Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Büyükşehir'in parkomat uygulaması tepki yarattı

Büyükşehir

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: Uygulama, trafik düzeni için doğru ama hukuksal boyutunu bilemem”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Erdek’teki cadde ve sokaklarda parkomat uygulamasına geçmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, gazetecilerin, konuyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı:
“Konu, bizim dışımızdadır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçemizdeki parkomat uygulamasını ihaleye çıkararak başlattı. Kentimizdeki cadde ve sokaklara trafik düzeni gelmesi açısından bu uygulamaya olumsuz bakmıyorum. Ancak, Erdek’in cadde ve sokaklarının, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla ihale edilerek, bir kuruluşa verilmesinin hukuksal boyutunu ve vatandaşlarca açılabilecek bir davanın sonucunun ne olacağını bilemem. Başka kentlerimizde, bu konuda açılan davalarda mahkemelerin lehte veya aleyhte kararları var. Kısacası, konunun hukuksal boyutu ile ilgili yorum yapamam. Biz de, Erdek Belediyesi olarak ilçemiz sınırları içindeki bazı yerleri otopark işletmeciliği için ihale yoluyla kiraya verdik. Ancak bizim uygulamamız işgaliye harcına dayalı bulunduğundan yasal bir sıkıntı yok. Uygulama yakında başlayacak.”
Haber : Önder Balıkçı



Emir Yılmaz
10.08.2014 04:34:05
Çevremizde tüm ilçelerde Toki binaları var. Manyas, Edincik 2 tane,Gönen 2 Tane, Bandırma. Erdek kentsel dönüşüme ne zaman geçecek Yazın trafik yerleşim bir sorun. Depremde sağlam bina kalmıyacak. Ne zaman meclis üyelerinn çıkarları halkın çıkarlarının önünden çekilecek.

  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı